Job 12 van 17


Report this listing

Solliciteren



Verpleegkundige APP


Functie


De afdeling APP staat voor Algemene Psychiatrie en Psychotherapie. Deze open opname- en behandelafdeling richt zich tot volwassenen met psychotische en/of andere psychiatrische problemen.



Het ethisch vertrekpunt van onze werking is dat elke mens uniek is. Het particuliere van de patiënt staat dus voorop, vanuit de specifieke klinische vraag: welke onmogelijke knoop is iemand in zijn leven aan het bewerken, waarop botst hij of zij daarbij en hoe kunnen wij dit werk ondersteunen? Het is een werk één-per-één, waarbij we betrachten om dit werk samen met het subject te doen (niet in de plaats van de patiënt). We vertrekken vanuit een positie van niet-weten.



Behandelingen kunnen dan ook heel erg variëren: van een beperkte opvang van patiënten (een gesprekstherapie, een medicamenteuze sturing, een begeleidende zorg,…), tot een doorverwijzing of heroriëntering naar een mobiele, ambulante of residentiële dienst, of langere individuele behandeling op de afdeling zelf. Dit kan in volledige hospitalisatie, met de mogelijkheid tot dagbehandeling en/of nazorg indien aangewezen. Waar zowel de vraag naar ‘binnen’ als die naar ‘buiten’ zich in elke behandeling stelt, is de concrete verhouding daartussen evenzeer een strikt particuliere balans – voor elk mens anders. Dit geldt ook voor de verhouding tussen de patiënt en zijn omgeving. Het is dus essentieel om ons kader steeds opnieuw af te stemmen op het unieke van de situatie (binnen/buiten, subject/ander). Het terugkerend fundament is het installeren en bewerken van een overdracht tussen patiënt, teamleden, en zijn omgeving.



Als verpleegkundige op APP sta je in voor het verzorgen van opnames en creëer je mee een vertrouwde en veilige plek waarbinnen elke patiënt zijn of haar eigen traject kan afleggen. Aanwezig kunnen zijn met de patiënt en ontvankelijk voor het particuliere, zonder daarbij te dicht op iemands vel te zitten, vormen daarbij essentiële elementen. Kunnen samenwerken in multidisciplinair teamverband is in deze context uiteraard noodzakelijk. Het begeleiden van een zorgtraject is immers teamwerk, waarbij we van ieder teamlid een actieve inbreng verwachten om, vanuit de basisvisie van de afdeling, tot een gezamenlijk gedragen klinisch werk te komen.


Zie ook www.pcgs.be bij zorgaanbod/Voor opname en behandeling (APP).

Jouw profiel


Bachelor of gegradueerd verpleegkundige.

Je hebt ervaring, interesse, motivatie en bereidheid om met onze doelgroep te werken.

Gedreven, geëngageerd en gemotiveerd.

Teamplayer met open en eerlijke communicatieve stijl.

Zelfstandig, stressbestendig en flexibel.
Inventief-creatief-geïnspireerd-humor is een meerwaarde.
  • De toestand van de persoon met een zorgbehoefte bepalen (klinisch, psychisch, ...)
    De verzamelde informatie in het patiëntendossier noteren
  • Sociaal-therapeutische activiteiten voor de personen met een zorgbehoefte organiseren en leiden (praatgroepen, workshops, ...)
  • De klinische toestand van de persoon met een zorgbehoefte opvolgen (stabiliteit, excretie, gedrag, ...)
    De evolutie van de klinische toestand met het interdisciplinair team bespreken
  • Activiteiten: Geestelijke gezondheidszorg

Aanbod


Een voltijds of deeltijds contract van onbepaalde duur aan 7,6/dag in een variabel werkrooster.

Prettige werksfeer met kansen tot leren.

Maaltijdcheques

Gratis pensioenverzekering (2de pijler)

Vergoeding volgens ziekenhuisbarema’s (IF-IC) met overname van relevante anciënniteit.



Gewenste invulling vacature: ten laatste tegen juni 2024

Voor verdere info met betrekking tot deze vacature kun je terecht bij: Griet Beernaert (afdelingshoofd APP) of Rik Rigolle (directeur patiëntenzorg): tel 09/358 04 11.



Solliciteren kan tot uiterlijk: 30 april 2024

Hou er rekening mee dat PCGS zich het recht voorbehoudt om een vacature vervroegd af te sluiten als er voldoende kandidaten zijn. Wacht dus niet tot de deadline als je interesse hebt.

Solliciteren

Meer banen van je zoekopdracht